Search

Over ons

Over Joop Harmans

Fietsen, Scooters en E-bikes

Welkom bij Joop Harmans XL. Al meer dan 75 jaar is dit familiebedrijf de speciaalzaak voor Fietsen, Scooters en E-bikes in Amsterdam-Noord. Generaties lang geven wij samen met onze vaste groep medewerkers persoonlijk en deskundig advies aan consumenten en bedrijven. Hierbij nodigen wij u van harte uit om een kijkje te komen nemen in onze winkel in Amsterdam-Noord. In deze winkel beschikken wij over een groot assortiment A-merk fietsen, scooters, onderdelen en accessoires. 

1946

Wielrenner Joop Harmans wordt Nederlands kampioen op de baan en maakt in 1948 deel uit van de Nederlandse ploegenachtervolging op de Olympische Spelen in Londen.

1947

Joop Harmans opent in dit jaar zijn fietsenstalling bij de Hollandsche Draad en Kabelfabriek (DRAKA) in Amsterdam-Noord

1957

In 1957 wordt zijn eerste fietsenwinkel geopend. Deze is gevestigd aan de Azaleastraat in de Bloemenbuurt in Amsterdam-Noord.

1961

In dit jaar opent Joop Harmans zijn eerste winkel aan de Kamperfoelieweg. In de jaren die volgen breidt hij deze uit naar drie winkels naast elkaar. Zijn dochter Elly en schoonzoon Leen Blom komen begin jaren 60 werken in het bedrijf en helpen het bedrijf verder op te bouwen.

1985

Schoonzoon Leen en dochter Elly nemen op 1 april 1985 het familiebedrijf over en zetten de fietsen-en bromfietswinkel succesvol voort aan de Kamperfoelieweg. In de jaren die volgen komen ook de zonen Eric en Richard in het bedrijf werken en zij worden in 1997 mede-eigenaar.

2010

In 2010 opent de familie Blom-Harmans een nieuwe prachtige vestiging aan de Vuurwerkerweg in Amsterdam-Noord. Het bedrijf is in de jaren zo gegroeid dat er een tweede grotere vestiging nodig is. Bij de start van deze vestiging worden alleen bromfietsen en scooters verkocht. Maar na een aantal jaren sluit de winkel aan de Kamperfoelieweg en komt, na een prachtige verbouwing/uitbreiding, ook de fietsenafdeling van Joop Harmans naar de Vuurwerkerweg. Hier is na al deze jaren het familiebedrijf nog steeds succesvol gevestigd.

Nieuw adres per 1 april

Netwerkweg 11
Amsterdam Noord